Rókagombaleves húsgombóccal recept

Rókagombaleves húsgombóccal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1239

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Termesztett rókagombát kaptam a minap, és ebből főztem ízletes levest ebédre. Mi nagyon szeretjük, csak ritkán sikerül erdei, sárga rókagombát beszerezni, de ezzel is beérjük, amit a boltban árulnak.

4 személyre

  • 10 dkg rókagomba
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db közepes fehérrépa
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrzselyem
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 db közepes újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 liter csirkealaplé
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál napraforgó olaj

Húsgombóchoz:

  • 10 dkg darált marhahús
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 evőkanál vagdalt petrezselyem
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kis darab vöröshagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés

Az olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, és zúzott fokhagymát, majd a tisztított zöldségeket karikázzuk bele a lábasba. Sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, jól összerázzuk, majd felöntjük az alaplével.

Jól felforraljuk a levest, majd takarékra vegyük a lángot, és a mosott, szeletelt rókagombát beledobjuk a levesbe. Ízesítésnek ételízesítőt használjunk.

A leveshez öntsük a vizet, hogy ne forrjon, és vizes kézzel gombócokat formázzunk a húsmasszából a levesbe. Addig főzzük lassú lángon, amíg feljönnek a tetejére, és még 15 percig főzzük.

A kész levest tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.

Húsgombóchoz: A húshoz keverjük a fűszereket, a reszelt hagymát és a zöldet, meg tojást, és a morzsával jó állagú masszát készítsünk.

Hagyjuk 10 percet pihenni hűtőben.


Rókagombaleves húsgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Rókagombaleves húsgombóccal

Rókagombaleves húsgombóccal

Termesztett rókagombát kaptam a minap, és ebből főztem ízletes levest ebédre. Mi nagyon szeretjük, csak ritkán sikerül erdei, sárga rókagombát beszerezni, de ezzel is beérjük, amit a boltban árulnak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés