Római tálban sült csirkeszárnyak póréhagymával, krumplival, sörben recept

Római tálban sült csirkeszárnyak póréhagymával, krumplival, sörben
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Melitta

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3354

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennivalóan finom sörben sült csirkeszárnyak

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 10 db csirkeszárny
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • póréhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • olaj vagy vaj a kikenéshez
  • színes bors

Elkészítés

A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, az olajjal vagy vajjal kikent cseréptál aljára szórjuk. Megpucoljuk a fokhagymát, a vöröshagymára tesszük. Meghámozzuk és felszeleteljük a krumplit, egy sort kirakunk belőle. Megsózzuk. Feldarabolt póréhagymával megszórjuk (én szálanként tettem rá, nem daraboltam fel, csak amit a tetejére szórtam), majd ráteszünk 5 megmosott, szükség szerint megtisztított csirkeszárnyat. Sózzuk, borsozzuk. Még egy sor krumpli, sózzuk, rátesszük a másik 5 csirkeszárnyat, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk feldarabolt póréhagymával, alaposan meglocsoljuk sörrel, és forró sütőbe tolva kb. egy óráig sütjük, és ha megpuhult, az alufóliát leszedve kb. 15 perc alatt megpirítjuk. Jó étvágyat!!! :-P (A fényképet azelőtt készítettem, hogy a sütőbe tettem volna!)


Római tálban sült csirkeszárnyak póréhagymával, krumplival, sörben recepthez kapcsolódó receptek

Római tálban sült csirkeszárnyak póréhagymával, krumplival, sörben

Római tálban sült csirkeszárnyak póréhagymával, krumplival, sörben

Ennivalóan finom sörben sült csirkeszárnyak

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés