Római tálban sült csirkeszárnyak póréhagymával, krumplival, sörben recept
Beküldő: Melitta Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Ennivalóan finom sörben sült csirkeszárnyak
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 10 db csirkeszárny
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- póréhagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- olaj vagy vaj a kikenéshez
- színes bors
- só
Elkészítés
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, az olajjal vagy vajjal kikent cseréptál aljára szórjuk. Megpucoljuk a fokhagymát, a vöröshagymára tesszük. Meghámozzuk és felszeleteljük a krumplit, egy sort kirakunk belőle. Megsózzuk. Feldarabolt póréhagymával megszórjuk (én szálanként tettem rá, nem daraboltam fel, csak amit a tetejére szórtam), majd ráteszünk 5 megmosott, szükség szerint megtisztított csirkeszárnyat. Sózzuk, borsozzuk. Még egy sor krumpli, sózzuk, rátesszük a másik 5 csirkeszárnyat, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk feldarabolt póréhagymával, alaposan meglocsoljuk sörrel, és forró sütőbe tolva kb. egy óráig sütjük, és ha megpuhult, az alufóliát leszedve kb. 15 perc alatt megpirítjuk. Jó étvágyat!!! :-P (A fényképet azelőtt készítettem, hogy a sütőbe tettem volna!)