Ropogós - tüzes csibeszárnyak recept

Ropogós - tüzes csibeszárnyak
4.5 9

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60+ perc

Megnézték:
5141

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkeszárny nagyon ízes étel felnőttnek, gyermeknek egyaránt. Igazi csemege. A pácolás miatt ízletes bevonatot kap, ami sülés után szinte a szánkat is összeragasztja :). Kisebbeknek chili nélkül készítjük. Változatos szárnyas pácokat készíthetünk, ki-ki tetszése szerint. Most én így fűszereztem. Teriyaki helyett megfelel a szója- vagy worchester szósz is.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 24 db csirkeszárny

A páchoz:

  • 1.5 dl szezámmag olaj
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál chili krém vagy Erős Pista
  • 0.5 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál őrölt citrombors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 0.5 evőkanál fehér balzsamecet
  • 2 evőkanál Teriyaki fokhagymás marinád

Elkészítés

A pác ízesítőit mélyebb tálban összekeverjük, apránként hozzáadjuk a szezámmag olajat. Az egyben hagyott, jól megmosott, megtisztított szárnyakat alaposan belemártogatjuk a pácba. Jól zárható, fedeles műanyag dobozba tesszük, közben még kenegetjük a husikat, hogy mindenhol jól körbefogja az ízes kence. Lefedjük, 6-10 órára hűtőbe tesszük. Közben meg-megrázogatjuk, ha eszünkbe jut :).

Érdemes este pácba tenni a másnapi sütéshez. Ha tovább áll benne, az csak használ. Sütés előtt fél órával kivesszük a pácból, papírtörlővel kicsit megtörölgetjük, kellően besózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokon 35-40 perc alatt ropogós barnára sütjük. A pácot serpenyőben beforraljuk, s ha sósabb lenne a kelleténél, kevés paradicsomlével felöntjük.

Az ízes, mártogatós szaftot a husik köré locsoljuk, vagy külön tálkában tálaljuk. Vegyes zöldsalátával, puha kenyérrel kínáljuk. Hűs kisfröccsöt vagy limonádét kortyoljunk rá. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Ropogós - tüzes csibeszárnyak recepthez kapcsolódó receptek

Ropogós - tüzes csibeszárnyak

Ropogós - tüzes csibeszárnyak

A csirkeszárny nagyon ízes étel felnőttnek, gyermeknek egyaránt. Igazi csemege. A pácolás miatt ízletes bevonatot kap, ami sülés után szinte a szánkat is összeragasztja :). Kisebbeknek…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Ropogós - tüzes csibeszárnyak recepthez

thumb
Receptvarázs - 2011. augusztus 31. 12345
Kedves Márta, összehoztuk a receptet a képpel :)