Ropogós csirkeszárnyak recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A fűszeres csibehús szinte magától elkészül az ünnepi forgatagban. Finomságának titka, hogy sütés előtt már 2 -3 nappal pácban áll a hűtőben, miközben többször igényli a forgatást. Kevés ilyen ételféle van, amiből gyerekként a testvéreimmel szinte mérhetetlen mennyiséget tudtunk elszopogatni. Még most is érzem ujjaim között a ragacsos állagát, utolérhetetlenül finom íze mindenkor
felidézi a régi emlékeket.
- 6 db csirke szárny
- 6 db alsó csibecomb
A páchoz
- 6 evőkanál olaj
- 1 – 1 teáskanálnyi vegetapor és só
- törött bors
- őrölt kömény
- 4 gerezd préselt fokhagyma
- 2 dl fűszeres paradicsomos sugo /télire eltettből/
- 1 mokkás kanálnyi mustár
- ízlés szerint csípős paprikakrém
- 2 csipet cukor
Díszítéshez
- friss rozmaringlevél
- ehető virágszirmok
Elkészítés
A páchoz valókat elkeverjük az olajjal, alaposan beleforgatjuk a húsokat, fedeles dobozban a hűtőbe tesszük, közben többször megrázogatjuk, hogy a pác minden részét alaposan átjárja. Sütéskor papírral bélelt tepsire helyezzük, a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra, pirosra sütjük. Tálaláskor rozmaringgal, virágszirmokkal díszítjük, puha kenyérrel, friss salátával körítjük.
Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta
Ropogós csirkeszárnyak
A fűszeres csibehús szinte magától elkészül az ünnepi forgatagban. Finomságának titka, hogy sütés előtt már 2 -3 nappal pácban áll a hűtőben, miközben többször igényli a forgatást. Kevés ilyen ételféle van, amiből gyerekként a testvéreimmel…