Ropogós csirkeszárnyak recept

Ropogós csirkeszárnyak
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1389

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fűszeres csibehús szinte magától elkészül az ünnepi forgatagban. Finomságának titka, hogy sütés előtt már 2 -3 nappal pácban áll a hűtőben, miközben többször igényli a forgatást. Kevés ilyen ételféle van, amiből gyerekként a testvéreimmel szinte mérhetetlen mennyiséget tudtunk elszopogatni. Még most is érzem ujjaim között a ragacsos állagát, utolérhetetlenül finom íze mindenkor felidézi a régi emlékeket.
3 személyre

  • 6 db csirke szárny
  • 6 db alsó csibecomb

A páchoz

  • 6 evőkanál olaj
  • 1 – 1 teáskanálnyi vegetapor és só
  • törött bors
  • őrölt kömény
  • 4 gerezd préselt fokhagyma
  • 2 dl fűszeres paradicsomos sugo /télire eltettből/
  • 1 mokkás kanálnyi mustár
  • ízlés szerint csípős paprikakrém
  • 2 csipet cukor

Díszítéshez

  • friss rozmaringlevél
  • ehető virágszirmok

Elkészítés

A páchoz valókat elkeverjük az olajjal, alaposan beleforgatjuk a húsokat, fedeles dobozban a hűtőbe tesszük, közben többször megrázogatjuk, hogy a pác minden részét alaposan átjárja. Sütéskor papírral bélelt tepsire helyezzük, a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra, pirosra sütjük. Tálaláskor rozmaringgal, virágszirmokkal díszítjük, puha kenyérrel, friss salátával körítjük.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Ropogós csirkeszárnyak

Ropogós csirkeszárnyak

A fűszeres csibehús szinte magától elkészül az ünnepi forgatagban. Finomságának titka, hogy sütés előtt már 2 -3 nappal pácban áll a hűtőben, miközben többször igényli a forgatást. Kevés ilyen ételféle van, amiből gyerekként a testvéreimmel…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés