Ropogós kókuszos csirkefalatkák recept

Ropogós kókuszos csirkefalatkák

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1832

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Izgalmas ízek - csirkemell megbolondítva ropogósan

6 személyre

  • 2.5 teáskanál őrölt római kömény
  • 1.5 teáskanál őrölt koriander
  • 0.5 teáskanál só
  • 1 teáskanál currypor
  • 0.5 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 kg csirkemell vagy ugyanennyi combfilé bőr nélkül, nagy darabokra vágva
  • 80 gr kókuszreszelék
  • 160 gr tört földimogyoró
  • 2 db tojásfehérje
  • olaj a sütéshez

A joghurtos mártáshoz:

  • 250 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 70 gr mangóchutney (kisebb darabos)
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

A sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozaton) előmelegítjük. Nagy tálban összekeverjük a köményt, a koriandert, a sót, a curryt és a borsot. A kész fűszermixből 2 teáskanálnyit félreteszünk a mártáshoz, a többiben pedig jól megforgatjuk a húsdarabokat.

Lapos tálban összekeverjük a kókuszt a mogyoróval. Egy másik tálban 1 evőkanál vízzel felverjük a tojásfehérjét. A fűszeres húsdarabokat először a tojáshabba mártjuk, majd megforgatjuk a kókuszos-mogyorós keverékben. Az így előkészített húsokat olajjal kikent, mély tepsiben 15 percig sütjük.

Közben egy tálban összevegyítjük a mártás hozzávalóit a félretett fűszermixszel, majd a kész csirkefalatkákkal együtt tálaljuk.

Adagonként: 513 kcal (2149 kJ), 47 g fehérje, 31 g zsiradék (ebből 13 g telített zsírsav), 12 g szénhidrát (ebből 10 g cukor), 431 mg nátrium, 5 g rost

előkészítés: 20 perc

elkészítés: 15 perc


Ropogós kókuszos csirkefalatkák recepthez kapcsolódó receptek

Ropogós kókuszos csirkefalatkák

Ropogós kókuszos csirkefalatkák

Izgalmas ízek - csirkemell megbolondítva ropogósan

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés