Ropogós lencsepogácsa recept

Ropogós lencsepogácsa
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
2613

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


2 személyre

  • 25 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg feta sajt
  • 1 marék friss koriander
  • só, bors
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg salsaszósz

Elkészítés

A lencsét puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon 2 percig együtt pirítjuk.

Egy nagyobb edényben összekeverjük a lencsét, a hagymát, a sajtot és a koriandert, sózzuk, borsozzuk, majd a keverékből 6 cm átmérőjű és 2 cm vastag pogácsákat formázunk.

A tojást elkeverjük a tejjel, belemártjuk a pogácsákat, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára sütjük. A salsával tálaljuk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés