Ropogós puliszkafalatkák gombás mártogatóssal recept

Ropogós puliszkafalatkák gombás mártogatóssal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1654

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Akkor mártogassunk!

4 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg friss vagy 15 dkg mirelit vargánya
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 db tojásfehérje
  • 50 dkg hideg puliszka
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • mogyoróolaj
  • pár szál snidling

Elkészítés

A fokhagymás olívaolajban megpirítjuk a felszeletelt gombát, majd kivesszük a fokhagymát, a gombát pedig kevés sóval finomra daráljuk.

A gombát összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott snidlinggel. Egy pici sóval keményre verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a gombakrémhez, megsózzuk és félretesszük.

A puliszkát kb. 2 mm vastag szeletekre vágjuk, megforgatjuk a kukoricalisztben, és bő mogyoróolajban pirosra sütjük. Szalvétával leitatjuk róla az olajat, és a gombakrémmel tálaljuk.


Ropogós puliszkafalatkák gombás mártogatóssal

Ropogós puliszkafalatkák gombás mártogatóssal

Akkor mártogassunk!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés