Ropogós röszti parmezánnal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Röszti recept parmezánnal.
- 1 kiskanál só
- 6 dkg parmezán sajt
- 0.25 kiskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 75 dkg burgonya (kissé szétfövő)
- 1 kiskanál rozmaring apróra vágva
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütőnél 200 °C, gázsütőnél 4.-5. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Mossuk meg a burgonyát, töröljük szárazra konyhai papírtörlővel, és reszeljük durvára. Keverjük hozzá az olajat, a rozmaringot, a sót és a borsot.
Kanalazzunk 6 kis halmot a burgonyás keverékből a tepsibe, egymástól kb. 10 cm távolságra. Kanállal formáljunk kb. 1 cm magas rösztiket a halmokból. Kb. 20 perc alatt süssük a sütőben aranybarnára.
Közben reszeljük forgácsokra a parmezánt. Fordítsuk meg a rösztiket, szórjuk rájuk a sajtot, majd tegyük őket vissza még 5 percre a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon rajtuk. Forrón tálaljuk.
Tipp:
Különösen ropogós lesz a röszti, ha a lereszelt burgonyát konyharuhába csomagolva jól kinyomkodjuk.
A recept tápértéke:
Adagonként: 210 kcal (876 kJ), 9 g fehérje, 7 g zsír, 28 g szénhidrát