Rosé kacsamell medvehagymás gnocchival lilakáposztával recept

Rosé kacsamell medvehagymás gnocchival lilakáposztával
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1778

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A medvehagyma szezon utolsó darabjait használtam fel ehhez a kiváló burgonya nudlihoz, mely az olaszok kedvelt gnocchija ihletett meg. Nagyon ízletes fogást lehet kihozni pár csodás hozzávalókból, a lilakáposzta zamatos savanykás ízét a bortól kapta, így lett különlegesen finom aromája. A roséra sütött kacsamell mellé tökéletesen passzolt. Egyszerű, mégis ünnepi fogássá válhat.

2 személyre

  • 2 db tisztított kacsamellfilé bőrös
  • só, bors
  • 40 dkg puhára főtt sárga lisztes burgonya
  • 10 dkg medvehagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • só, fehérbors, szerecsendió
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 db lilakáposzta kisebb csíkokra vágva
  • só, köménymag, vörösbor, őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

A gnocchihoz a főtt burgonyát melegen burgonyatörővel összezúzom, és vajjal, némi sóval, és a borssal kevés reszelt szerecsendióval, és az apróra vágott medvehagymával eldolgozom, majd a liszttel közepesen kemény tésztát készítek. Fazékban sós vizet forralok, a gnoccikat, amiket kézzel megformázok, kifőzöm pár perc alatt. Leszűröm, és vajra teszem.

A kacsamellet a bőrös felével lefelé megsütöm félig, és a másik felén is, majd sózom, borsozom, és letakarva melegen tartom. A káposztát amit lereszeltem megsózom, majd a cukrot karamellizálom, és a káposztát rádobom. Sózom, és köménymaggal meg szegfűszeggel fűszerezem, és kevergetve párolom. Vörösborral megöntözöm, és félpuhára párolom. Akkor jó, ha szép fényes színe marad, de nem esik össze.

A kacsamellet felszeletelem, és a gnoccival, meg a káposztával tálalom.


Rosé kacsamell medvehagymás gnocchival lilakáposztával recepthez kapcsolódó receptek

Rosé kacsamell medvehagymás gnocchival lilakáposztával

Rosé kacsamell medvehagymás gnocchival lilakáposztával

A medvehagyma szezon utolsó darabjait használtam fel ehhez a kiváló burgonya nudlihoz, mely az olaszok kedvelt gnocchija ihletett meg. Nagyon ízletes fogást lehet kihozni pár csodás hozzávalókból, a lilakáposzta zamatos savanykás ízét a bortól…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés