Rosés rózsák zsenge cukkiniből és pikáns jércemellből recept

Rosés rózsák zsenge cukkiniből és pikáns jércemellből
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Boldog Kukta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1425

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi különlegesség és tartalmas finomság. Zsenge cukkini, omlós jércemell, friss petrezselyem... A rosé borban való pácolással még finomabb a végeredmény. Én Sauska Villányi Rosét használtam, de gyerkőcbarát változatban is elkészíthetjük és ígérhetem, nem fogtok csalódni!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A 12 db rózsához

  • 20 dkg jércemell (ha nincs kéznél, helyettesíthető csirkével)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor friss petrezselyem
  • 30 dkg zsenge cukkini
  • 1 dl rosé (a gyermekbarát változathoz 1 dl tej)
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál vaj

A jércemell sütéséhez

  • 2 teáskanál só
  • 25 dkg liszt (BL 55)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.75 dl olvasztott vaj

A tésztához

  • 2 db egész tojás

Elkészítés

A jércemellet vékonyra szeleteljük, majd vékonyan megsózzuk kb. 1 tk. sóval az összes húst. A friss petrezselymet és a megpucolt fokhagymát felaprítjuk és felöntjük 1 dl borral. Kicsit összekavarjuk, majd ráöntjük a szeletekre. Letakarva a hűtőbe rakjuk a húst egy éjszakára vagy minimum 8 órára.

Másnap a 2 ek. vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és a lecsepegtetett húsokat kb. 2 perc alatt szép natúrra sütjük. Deszkán felszeleteljük egészen apróra a megsült húst, majd kb. 20 dkg zsenge, hámozatlan cukkinit is felkockázunk és elkészítjük a tésztát. Egy edénybe beletesszük a jércemellet, a cukkinit és az előző napi rosés páclevet, majd szép sorjában a főzőtejszínt, 1 tk. sót, 25 dkg lisztet, 1 tk. sütőport, 0,75 dl olvasztott vajat és 2 egész tojást. Szépen elkeverjük a hozzávalókat és muffin kapszlikkal bélelt muffin sütőbe osztjuk a tésztát. Ez azért is praktikus, mert szállításkor vagy éppen tányérra pakoláskor nem a tésztát fogjuk meg, hanem a papírt. Továbbá nincs mosogatás, muffin forma sikálás, ha éppen beleragadna a tészta.

Végül a díszítés marad. Egy zöldséghámozóval 5-6 kerek szelet cukkinit vágunk (héjastól). Egy szeletet kissé összetekerünk és a tészta közepébe állítjuk, majd a többi szeletet körben köré szurkáljuk az alapba, mintha a virág szirmai lennének. Természetesen lehet sűrűbben is pakolni a cukkini szeleteket. Ez már mindenkinek a saját ízlésére van bízva.

A legutolsó lépésként mehet a sütőbe. Közepes fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütjük. Nincs más dolgunk, mint egy kicsit türelemmel lenni és várni, hogy kihűljön a rózsánk.

Jó étvágyat kívánok a rosés rózsákhoz!

Tipp: akár egész piteként is meg lehet sütni és egy óriási rózsát is ki lehet rakni a szeletekből! Varázslatos!


Rosés rózsák zsenge cukkiniből és pikáns jércemellből recepthez kapcsolódó receptek

Rosés rózsák zsenge cukkiniből és pikáns jércemellből

Rosés rózsák zsenge cukkiniből és pikáns jércemellből

Igazi különlegesség és tartalmas finomság. Zsenge cukkini, omlós jércemell, friss petrezselyem... A rosé borban való pácolással még finomabb a végeredmény. Én Sauska Villányi Rosét használtam, de gyerkőcbarát változatban is elkészíthetjük…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés