Rossini spagetti

Rossini spagetti

Aki vigyázz az egészségére, az sok zöldségfélét eszik. Még mindig tart a cukkini, és a padlizsán szezonja, így ismét örültem ennek a receptnek. Ajánlom másoknak is az elkészítését.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg gomba
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 db kisebb cukkini
  • 4 db paradicsom
  • só, őrölt bors
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db közepes lila hagyma
  • 2 db tömlős tejszínes sajt (ömlesztett), vagy más semleges ízű krémsajt
  • 1 dl zöldségleves, ha nincs, akkor helyette víz, és delikát ételízesítő egy mokkáskanálnyi
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg sós, olajos vízben rugalmasra főtt spagetti
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a megtisztított, és kockára vágott gombát, cukkinit, padlizsánt. Sózzuk borsozzuk, és gyakori kevergetés mellett addig sütjük, amíg a gomba a levét el nem főtte. Ekkor hozzáadjuk a héjától, és magjától megfosztott paradicsomot, amit a „változatosság kedvéért” szintén apró kockára vágunk.

Belekerül a krémsajt, és felöntjük a zöldséglevessel, ekkor tehetjük bele, az apróra vágott petrezselymet, esetleg snidlinget, ha van kéznél. Jól összefőzzük (besűrítjük) Amennyiben szükséges, utána ízesítünk, sóval, borssal.

A besűrűsödött mártást összeforgatjuk a közben, al dante-ra főtt tésztával. Tálalásnál, aki igényli, még megszórhatja egy kis reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánok hozzá!!