Rösti édesburgonyából recept

Rösti édesburgonyából
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4987

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A különösen Svájcban nagyon kedvelt rösti, amely ebben az esetben édesburgonyából készül, ropogós köretként adható roston sült halhoz vagy vadpecsenyéhez.

4 személyre

  • 60 dkg édesburgonya
  • só és fekete bors
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés

A sütőt a legalacsonyabb hőfokon előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk papírtörlővel és félretesszük.

Az édesburgonyát meghámozzuk és durvára lereszeljük. Keverőtálba tesszük, bőségesen megsózzuk és megborsozzuk.

Egy nagy teflonbevonatú serpenyőben felforrósítunk másfél evőkanál olajat és hozzáadunk 1 evőkanál vajat.

A burgonya felét négy adagra osztjuk. Egy-egy, kb. 1 cm vastag lepénykét formálunk belőle úgy, hogy a burgonyamasszát jól összenyomkodjuk. Amikor a vaj felforrósodik, a lepénykéket a serpenyőbe tesszük.

A lepényeket közepes hőfokon 5 perc alatt ropogósra sütjük, majd egy hússütő lapáttal megfordítjuk és még 5 percig sütjük. Ha a forgatás közben szétesne, újra összenyomkodjuk. Míg az első adag sül, a többi burgonyamasszával az előbbiek szerint járunk el.

Az első négy lepényt a papírral bélelt tepsibe tesszük és 1–2 percig hagyjuk lecsepegni. A sütőben melegen tartjuk.

Megint teszünk a serpenyőbe másfél evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat, és megsütjük benne a többi lepényt is.

Tipp:

Ha még tartalmasabb röstit szeretnénk, a burgonyamasszába tehetünk apróra összevágott szalonnát vagy sonkát. A hazai burgonyákkal nem rokon édesburgonya vagy batáta színe a világossárgától a narancssárgáig terjed. Ehhez a recepthez megfelel bármelyik fajta.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 233 kcal/979 kJ energia, 28 g szénhidrát, 2 g fehérje, 14 g zsír (ebből 5 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok,C- és E-vitamin


Rösti édesburgonyából recepthez kapcsolódó receptek

Rösti édesburgonyából

Rösti édesburgonyából

A különösen Svájcban nagyon kedvelt rösti, amely ebben az esetben édesburgonyából készül, ropogós köretként adható roston sült halhoz vagy vadpecsenyéhez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés