Roston sült burgonyalegyezők recept

Roston sült burgonyalegyezők
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
2594

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db közepes sütni való burgonya
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 9 dkg vaj
  • 4 dkg apróra vágott zellerszár
  • 1 kiskanál tengeri só
  • 1 kiskanál szárított morzsolt szurokfű (oregánó)
  • 0.25 kiskanál összezúzott fokhagyma
  • 0.25 kiskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A burgonyákat éles késsel keresztben, 1-2 cm- enként bevagdossuk, ügyelve, hogy alul ne hasítsuk át őket teljesen. Óvatosan széthúzzuk a szeleteket, hogy legyezőformán szétnyíljanak. Alufóliából összesen 6 darab 30 x 30 cm- es kétrétegű lapot készítünk, majd mindegyikre 1-1 burgonyát teszünk.

A kerti grillsütőt lezárt fedéllel előmelegítjük. A hagymát félbevágjuk, és vékonyan felszeljük, a vajat feldaraboljuk, majd mindkettőt a burgonyán ejtett vágásokba dugdossuk. Rászórjuk a zellert, az oregánót, a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. A burgonyákat becsomagoljuk az alufólialapokba, amelyeknek a széleit szorosan összezárjuk.

A burgonyákat lezárt fedél mellett 40-45 perc alatt puhára sütjük, úgy, hogy az alattuk lévő sütőlapot vagy rácsot nem hevítjük közvetlenül, csupán oldalról. Amikor elkészültek, óvatosan kibontjuk őket a fóliából (vigyázzunk, mert forró gőz csaphat ki belőle). Azonnal, melegen tálaljuk.

A recept tápértéke:

277 kcal (1160 kJ), 5 g fehérje, 13 g zsír, 35 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés