Roston sült, fűszeres pisztrángfilé recept

Roston sült, fűszeres pisztrángfilé

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2129

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a jellegzetes illatú halfilé kitűnő étvágygerjesztő a főfogás előtt.

4 személyre

  • 4 db pisztrángfilé 125 g/db
  • 1 kávéskanál tamarindeszencia vagy tamarindkocka
  • 1 evőkanál összevágott friss korianderzöld
  • 0.5 kávéskanál őrölt koriander
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 kávéskanál fokhagymapüré vagy zúzott fokhagyma
  • kevés olaj a serpenyő kikenéséhez
  • 1 kávéskanál cayenne bors

A díszítéshez:

  • friss korianderzöld
  • 1 db citrom

Elkészítés

Helyezzük a filéket egymás mellé, egy rétegben, bőrös oldalukkal lefelé, egy lapos, rozsdamentes tálba.

A páclé elkészítéséhez keverjük össze a tamarindot 2 evőkanál meleg vízzel; ha nem olvad el, állítsuk az edényt forró vízzel teli lábas fölé, és kevergessük, amíg elolvad. Hagyjuk kihűlni.

Tegyük bele a cayenne-i borsot, az összevágott és az őrölt koriandert, a köményt, a fokhagymát és a sót ízlés szerint, keverjük össze és öntsük a halra. Fakanállal kenjük szét, hogy a filéket egyenletesen és teljesen ellepje. Hagyjuk pácolódni 30 percig.

Állítsuk a grillsütőt nagy fokozatra. Béleljük ki a grillserpenyőt fóliával, azután kenjük be egy kis olajjal. Helyezzük a halat a fóliára és grillezzük kb. 5 percig, amíg a hús porhanyós lesz.

A kész filét díszítsük néhány friss koriander hajtással és citromgerezddel, majd tálaljuk vegyes salátalevelekkel és paradicsommal.

Tipp:

Tipp: A tamarind, ez a savanyú trópusi gyümölcs kapható a bevásárlóközpontokban és az ázsiai fűszerüzletekben eszencia vagy kocka formában. Ha nem tudjuk beszerezni, keverjük a fűszereket 1 evőkanál citromlé és 1 evőkanál víz elegyébe.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 790 kJ (188 kcal), Szénhidrát 1 g, Fehérje 27 g, Zsír 8 g (ebből telített zsír 1 g)


Roston sült, fűszeres pisztrángfilé recepthez kapcsolódó receptek

Roston sült, fűszeres pisztrángfilé

Roston sült, fűszeres pisztrángfilé

Ez a jellegzetes illatú halfilé kitűnő étvágygerjesztő a főfogás előtt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés