Roston sült, fűszeres pisztrángfilé

Roston sült, fűszeres pisztrángfilé

Ez a jellegzetes illatú halfilé kitűnő étvágygerjesztő a főfogás előtt.

4 személyre

  • 4 db pisztrángfilé 125 g/db
  • 1 kávéskanál tamarindeszencia vagy tamarindkocka
  • 1 evőkanál összevágott friss korianderzöld
  • 0.5 kávéskanál őrölt koriander
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 kávéskanál fokhagymapüré vagy zúzott fokhagyma
  • kevés olaj a serpenyő kikenéséhez
  • 1 kávéskanál cayenne bors

A díszítéshez:

  • friss korianderzöld
  • 1 db citrom
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Helyezzük a filéket egymás mellé, egy rétegben, bőrös oldalukkal lefelé, egy lapos, rozsdamentes tálba.

A páclé elkészítéséhez keverjük össze a tamarindot 2 evőkanál meleg vízzel; ha nem olvad el, állítsuk az edényt forró vízzel teli lábas fölé, és kevergessük, amíg elolvad. Hagyjuk kihűlni.

Tegyük bele a cayenne-i borsot, az összevágott és az őrölt koriandert, a köményt, a fokhagymát és a sót ízlés szerint, keverjük össze és öntsük a halra. Fakanállal kenjük szét, hogy a filéket egyenletesen és teljesen ellepje. Hagyjuk pácolódni 30 percig.

Állítsuk a grillsütőt nagy fokozatra. Béleljük ki a grillserpenyőt fóliával, azután kenjük be egy kis olajjal. Helyezzük a halat a fóliára és grillezzük kb. 5 percig, amíg a hús porhanyós lesz.

A kész filét díszítsük néhány friss koriander hajtással és citromgerezddel, majd tálaljuk vegyes salátalevelekkel és paradicsommal.