Röszti recept

Röszti
5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
7687

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerűnek, gusztusosnak találtam a Receptvarázs által feltöltött Svájci rösztit. Gondoltam, félre teszem ’tudományom’, és szokásomtól eltérően a recept alapján 1:1-ben elkészítem vacsoránkat. Sajnos, az enyém még csak nem is hasonlít rá külsőleg:). Ráadásul nagyon vajasra sikeredett, pedig a jelzett háromból ’elcsaltam’ 1 evőkanálnyi vajat. Mégis elfogyasztottuk, mert ízletes volt. Bebizonyosodott, nem mindig a külcsín számít:).

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 10 dkg húsos bacon
  • 75 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 2 evőkanál vaj
  • édes-nemes pirospaprika
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd reszeljük durvára. Tegyük egy nagy tálba, öntsünk rá annyi jéghideg vizet, hogy ellepje, és hagyjuk kb. 10 percig állni. Ha letelt az idő, öntsük le a vizet a burgonyáról, és konyharuhába csomagolva nyomkodjuk jól ki. Kockázzuk fel apróra a szalonnát. Tisztítsuk meg és aprózzuk fel a hagymát. Csumázzuk ki a paprikát, mossuk meg, vágjuk kis darabokra. Forrósítsunk fel 1 evőkanál vajat egy teflonbevonatú serpenyőben. Pirítsuk ropogósra a szalonnát, majd vegyük ki a serpenyőből. Fonnyasszuk a hagymát és a zöldpaprikát kb. 5 percig a szalonnazsírban, majd vegyük ki a serpenyőből.

Egy tálban keverjük jól össze a burgonyát, a szalonnakockákat, a hagymát és a zöldpaprikát. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval és borssal. Forrósítsuk fel a maradék vajat a serpenyőben. Kanalazzuk bele a burgonyás keveréket, osszuk el egyenletesen a serpenyőben, majd közepes hőfokon pirítsuk aranybarnára kb. 15 perc alatt. Közben ne forgassuk. Fordítsuk ki egy tányérra, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe, és süssük a másik oldalát is kb. 10 percig. Darabokra vágva, forrón tálaljuk.

Gyakorlati tanács: Ha a burgonyát jéghideg vízbe áztatjuk (ha nem elég hideg a csapvíz, dobjunk bele jégkockákat), keményítőtartalmának egy része cukorrá alakul. Így a burgonya hamarabb megpirul és kevesebb zsiradékot szív magába. Fontos, hogy áztatás után jól ki kell nyomkodni a burgonyát, különben nem lesz ropogós a röszti. Jó étvágyat kívánok! Készítette a Receptvarázs alapján: Nyersné Vajda Márta


Röszti recepthez kapcsolódó receptek

Röszti

Röszti

Egyszerűnek, gusztusosnak találtam a Receptvarázs által feltöltött Svájci rösztit. Gondoltam, félre teszem ’tudományom’, és szokásomtól eltérően a recept alapján…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Röszti recepthez

Dóra - 2012. február 19.
Azért nem volt annyira ehetetlen! Nekem határozottan ízlett, mert nem ismertem az eredetit:)