Röszti édesburgonyából recept

Röszti édesburgonyából
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4004

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Röszti recept, ezúttal édesburgonyából

4 személyre

  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 80 dkg narancssárga húsú édesburgonya
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Béleljünk ki egy tepsit két réteg konyhai papírtörlővel. Hámozzuk meg az édesburgonyát, és reszeljük durvára. Ha magas a nedvességtartalma, konyharuhába csomagolva jól nyomkodjuk ki. Tegyük egy nagy tálba, és ízesítsük sóval és borssal.

Egy teflonbevonatú serpenyőben forrósítsuk fel az olaj felét és 1 evőkanál vajat. Tegyünk bele 4 púpozott evőkanálnyit a burgonyareszelékből, ügyelve arra, hogy a rösztik ne érjenek össze. Süssük őket mindkét oldalukon kb. 5 percig. A serpenyőből kivéve tegyük a rösztiket a tepsibe, majd be az előmelegített sütőbe.

Forrósítsuk fel a maradék olajat és vajat a serpenyőben. A fent leírt módon süssünk ki benne még 4 rösztit. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Fűszeres ízű rösztinél adjunk a burgonyareszelékhez 2 evőkanál apró kockákra vágott húsos baconszalonnát vagy apróra vágott füstölt lazacot.

A recept tápértéke:

Adagonként: 340 kcal (1418 kJ), 3 g fehérje,15 g zsír, 48 g szénhidrát


Röszti édesburgonyából recepthez kapcsolódó receptek

Röszti édesburgonyából

Röszti édesburgonyából

Röszti recept, ezúttal édesburgonyából

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés