Rotchild szelet recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
A piskótából készült társa teljesen más, mint ez a süti. A megszokottnál másabb formában, és ízben. Nagyon finom, és ünnepélyes mutatós desszert! A pisztácia, a mandula, a mogyoró, és nem utolsó sorban a csokoládé teszi teljessé a karakterét.
- 25 dkg vaj
- 22 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 5 db tojás
- 50 dkg finomliszt
- 2 evőkanál juhar szirup
- 15 dkg mogyoró (dió)
- 15 dkg mandula
- 15 dkg pisztácia
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés
20 dkg vajat, 18 dkg porcukorral, csipetnyi sóval elmorzsolunk. 2 tojást beleütünk, majd 45 dkg liszttel gyorsan összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk, és hűtőszekrényben legalább 1 óra hosszat pihentetjük. Ezalatt a mandulát, mogyorót, és pisztáciát apróra vágjuk. A csokoládét durvára vágjuk, vagy használhatunk csokicseppeket is. (Nálam ez volt).
Egy 40x25 centis tepsit kivajazunk, liszttel behintjük. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 170 fokos 10 perc alatt elősütjük.
A maradék 3 tojást a maradék 4 dkg porcukorral, juharsziruppal,esetleg mézzel, meg a fölolvasztott vajjal összekeverjük,majd a maradék 5 dkg lisztet meg az étkezési keményítőt is hozzáadjuk.
Végül a csokoládés pisztáciás keveréket simítjuk bele, azután az elősütött tésztára kenjük. Változatlan lángon 18-20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd csinos, rombusz alakú szeletekre vágjuk.