Rozmaringos borsos rúd recept

Rozmaringos borsos rúd
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1457

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Illatos-borsos rudak

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg liszt + a gyúráshoz
  • 1 kiskanál porélesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 kiskanál frissen aprított rozmaring
  • 1 kiskanál frissen őrölt bors
  • 1.3 dl meleg tej
  • olaj

Elkészítés

Az olaj és a víz kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd a víz nagy részét a liszt közepébe öntjük, és kézzel lágy tésztát gyúrunk. (Ha száraznak érezzük, adhatunk hozzá még vizet.)

A tésztát belisztezett felületen 5 percig gyúrjuk, majd egy edénybe helyezzük, megolajozzuk a tetejét, és műanyag fóliával letakarva, meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, labdát formázunk belőle, majd 4 részre vágjuk. A negyedeket további 8 részre osztjuk, és 15 cm hosszú rudakat formázunk belőlük.

A rudakat kiolajozott tepsiben – 20 perc elteltével egyszer megfordítva – kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük, majd egy rácsra tesszük hűlni. (Zárható dobozban egy hétig is eláll.)

A receptet beküldte: Tőzsér Roland, Pécs


Rozmaringos borsos rúd

Rozmaringos borsos rúd

Illatos-borsos rudak

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés