Rozmaringos borsos rúd recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
Illatos-borsos rudak
A recept hozzávalói ( személyre)
- 25 dkg liszt + a gyúráshoz
- 1 kiskanál porélesztő
- 1 kiskanál cukor
- 0.5 kiskanál só
- 2 kiskanál frissen aprított rozmaring
- 1 kiskanál frissen őrölt bors
- 1.3 dl meleg tej
- olaj
Elkészítés
Az olaj és a víz kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd a víz nagy részét a liszt közepébe öntjük, és kézzel lágy tésztát gyúrunk. (Ha száraznak érezzük, adhatunk hozzá még vizet.)
A tésztát belisztezett felületen 5 percig gyúrjuk, majd egy edénybe helyezzük, megolajozzuk a tetejét, és műanyag fóliával letakarva, meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, labdát formázunk belőle, majd 4 részre vágjuk. A negyedeket további 8 részre osztjuk, és 15 cm hosszú rudakat formázunk belőlük.
A rudakat kiolajozott tepsiben – 20 perc elteltével egyszer megfordítva – kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük, majd egy rácsra tesszük hűlni. (Zárható dobozban egy hétig is eláll.)
A receptet beküldte: Tőzsér Roland, Pécs