Rozmaringos csirke lencsével recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Szárnyas pénzvadász- ne hagyd ki szilveszterkor!
- 3 evőkanál friss rozmaring
- 0.6 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 db egész csirke (kb. 1.5 kg)
- 2 db lila hagyma
- 2 doboz konzervlencse (2 x 40 dkg)
- 12 dkg fekete olajbogyó
- 1.2 dl csirkealaplé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A rozmaringot, az olajat, az összezúzott fokhagymát, a sót és a borsot összekeverjük.
A darabokra bontott csirkét és a négy részre vágott hagymát egy hőálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, majd 30 percig sütjük.
Ekkor hozzáadjuk a lencsét, az apróra vágott olajbogyót és az alaplét, majd további 30 percig sütjük, míg a hús aranybarna nem lesz, és teljesen át nem sül.
Rozmaringos csirke lencsével recepthez kapcsolódó receptek
Rozmaringos csirke lencsével
Szárnyas pénzvadász- ne hagyd ki szilveszterkor!