Rozmaringos csirkecomb recept

Rozmaringos csirkecomb
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
7169

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Grillezett csirkecombok rozmaringgal fűszerezve. A csirkecombok mellé tört újkrumplit és fokhagymával ízesített majonézt tálaljunk.

4 személyre

  • 3 szál rozmaringágacska
  • 8 db nagy, csirke felsőcomb
  • 50 dkg újkrumpli
  • só és fekete bors
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 db gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál majonéz

Elkészítés

A grillsütőt magas hőfokon előmelegítjük. Vizet forralunk. A rozmaringot leöblítjük, szárazra töröljük és 8, egyenként 5 cm-es darabra vágjuk. Egy-egy darabot a combok bőre alácsúsztatunk.

A burgonyát folyó víz alatt kefével alaposan megtisztítjuk, egy fazékba tesszük, és annyi lobogó vizet öntünk rá, hogy ellepje. Kissé megsózzuk, és a burgonyát puhára főzzük.

Közben a csirkecombokat bőrös oldalukkal lefelé a grillsütő rostélyára helyezzük. Megkenjük másfél evőkanál olajjal, megszórjuk sóval és borssal, majd a fűtőszáltól kb. 10 cm távolságra 10 percig grillezzük. Megfordítjuk a húsdarabokat, újra megkenjük másfél evőkanál olajjal, megsózzuk, megborsozzuk és még 10 percig grillezzük, amíg a bőre aranybarna és ropogós nem lesz. A grillsütőt kikapcsoljuk, de a húst bennhagyjuk, hogy meleg maradjon.

Közben egy kis edénybe 2 evőkanál olajat teszünk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és hozzáadjuk. Mérsékelt hőfokon kissé megpirítjuk, de ne hagyjuk megbarnulni. A tűzhelyet kikapcsoljuk, és a majonézt 2 evőkanál nagyon forró vízzel a fokhagymához adjuk, és jól összekeverjük. Lefedve melegen tartjuk.

A burgonyáról leöntjük a vizet, visszatesszük a fazékba és egy villával szétnyomkodjuk.

A csirkehúst és a burgonyát meglocsoljuk a majonézzel, megszórjuk frissen őrölt borssal és azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 552 kcal/2318 kJ energia, 19 g szénhidrát, 31 g fehérje, 40 g zsír (ebből 7 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Rozmaringos csirkecomb recepthez kapcsolódó receptek

Rozmaringos csirkecomb

Rozmaringos csirkecomb

Grillezett csirkecombok rozmaringgal fűszerezve. A csirkecombok mellé tört újkrumplit és fokhagymával ízesített majonézt tálaljunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés