Rozmaringos csirkecomb recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Grillezett csirkecombok rozmaringgal fűszerezve. A csirkecombok mellé tört újkrumplit és fokhagymával ízesített majonézt tálaljunk.
- 3 szál rozmaringágacska
- 8 db nagy, csirke felsőcomb
- 50 dkg újkrumpli
- só és fekete bors
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 db gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál majonéz
Elkészítés
A grillsütőt magas hőfokon előmelegítjük. Vizet forralunk. A rozmaringot leöblítjük, szárazra töröljük és 8, egyenként 5 cm-es darabra vágjuk. Egy-egy darabot a combok bőre alácsúsztatunk.
A burgonyát folyó víz alatt kefével alaposan megtisztítjuk, egy fazékba tesszük, és annyi lobogó vizet öntünk rá, hogy ellepje. Kissé megsózzuk, és a burgonyát puhára főzzük.
Közben a csirkecombokat bőrös oldalukkal lefelé a grillsütő rostélyára helyezzük. Megkenjük másfél evőkanál olajjal, megszórjuk sóval és borssal, majd a fűtőszáltól kb. 10 cm távolságra 10 percig grillezzük. Megfordítjuk a húsdarabokat, újra megkenjük másfél evőkanál olajjal, megsózzuk, megborsozzuk és még 10 percig grillezzük, amíg a bőre aranybarna és ropogós nem lesz. A grillsütőt kikapcsoljuk, de a húst bennhagyjuk, hogy meleg maradjon.
Közben egy kis edénybe 2 evőkanál olajat teszünk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és hozzáadjuk. Mérsékelt hőfokon kissé megpirítjuk, de ne hagyjuk megbarnulni. A tűzhelyet kikapcsoljuk, és a majonézt 2 evőkanál nagyon forró vízzel a fokhagymához adjuk, és jól összekeverjük. Lefedve melegen tartjuk.
A burgonyáról leöntjük a vizet, visszatesszük a fazékba és egy villával szétnyomkodjuk.
A csirkehúst és a burgonyát meglocsoljuk a majonézzel, megszórjuk frissen őrölt borssal és azonnal tálaljuk.
A recept tápértéke:
TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 552 kcal/2318 kJ energia, 19 g szénhidrát, 31 g fehérje, 40 g zsír (ebből 7 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin.