Rozmaringos csirkemell fokhagymával recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- 16 gerezd közepes gerezd fokhagyma héjastúl
- 2 evőkanál apróra vágott friss rozmaring, vagy 2 teáskanál szárított
- 1 teáskanál só
- csipetnyi frissen őrölt bors
- 2 db bontatlan csirkemell (kb. 1.25 kg)
Elkészítés
A sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozaton) előmelegítjük. 20-25 × 30-35 cm-es tepsibe vagy jénaiba öntjük az olajat, belerakjuk a fokhagymagerezdeket, majd összerázzuk, hogy a zsiradék mindet bevonja. 5 percre a sütőbe tesszük, hogy az olaj sercegni kezdjen.
Addig kis tálban összekeverjük a rozmaringot a sóval meg a borssal. Kézzel óvatosan felszakítjuk (de nem szedjük le) a bőrt a csirkemelleken, majd bedörzsöljük alatta a húst a fűszermixszel.
Bőrös oldalukkal lefelé a tepsiben lévő hagymához tesszük a húsokat. 20 percig így, majd bőrös oldalukkal felfelé fordítva újabb 20 percig sütjük őket. A sült fokhagymagerezdekkel körítve, a kisült szafttal megöntözve tálaljuk.
Adagonként: 412 kcal (1724 kJ), 32 g fehérje, 30 g zsiradék (ebből 7 g telített zsírsav), 4 g szénhidrát (ebből 1 g cukor), 701 mg nátrium, 4 g rost