Rozmaringos csirkemell fokhagymával

Rozmaringos csirkemell fokhagymával
4 személyre

  • 60 ml extra szűz olívaolaj
  • 16 gerezd közepes gerezd fokhagyma héjastúl
  • 2 evőkanál apróra vágott friss rozmaring, vagy 2 teáskanál szárított
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi frissen őrölt bors
  • 2 db bontatlan csirkemell (kb. 1.25 kg)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozaton) előmelegítjük. 20-25 × 30-35 cm-es tepsibe vagy jénaiba öntjük az olajat, belerakjuk a fokhagymagerezdeket, majd összerázzuk, hogy a zsiradék mindet bevonja. 5 percre a sütőbe tesszük, hogy az olaj sercegni kezdjen.

Addig kis tálban összekeverjük a rozmaringot a sóval meg a borssal. Kézzel óvatosan felszakítjuk (de nem szedjük le) a bőrt a csirkemelleken, majd bedörzsöljük alatta a húst a fűszermixszel.

Bőrös oldalukkal lefelé a tepsiben lévő hagymához tesszük a húsokat. 20 percig így, majd bőrös oldalukkal felfelé fordítva újabb 20 percig sütjük őket. A sült fokhagymagerezdekkel körítve, a kisült szafttal megöntözve tálaljuk.