Rozmaringos focaccia recept

Rozmaringos focaccia
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3592

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kenyeret illatáról - rozmaringos jókedvünkben!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 1 zacskó élesztőpor
  • 1 kiskanál só
  • 1.5 kiskanál cukor
  • 2 dl forró víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 kiskanál olívaolaj
  • vaj a forma kikenéséhez
  • kukoricaliszt a sütéshez
  • 2 evőkanál friss rozmaring
  • 0.5 kiskanál frissen tört rózsabors
  • só, bors

Elkészítés

Összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot. A forró vizet elkeverjük egy evőkanál olívaolajjal, hozzáadjuk a liszthez, és tésztát gyúrunk belőle. (Ha ragadós, adhatunk még hozzá lisztet, ha száraz, vízzel segíthetünk rajta.) A tésztából labdát formázunk, és letakarva 30 percig kelesztjük.

Egy sütőformát kivajazunk, és megszórjuk kukoricaliszttel. A tésztát átgyúrjuk, és újabb 10 percig állni hagyjuk. Ezután belisztezett felületen kinyújtjuk, majd a sütőformába tesszük, és a tetejét mutatóujjunkkal benyomkodjuk.

Meglocsoljuk a maradék 2 kiskanál olívaolajjal, megszórjuk a rozmaringgal és a rózsaborssal, kissé megsózzuk, borsozzuk, és újabb 30 percig állni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Összekeverünk 1 dl vizet fél evőkanál sóval, és rálocsoljuk a tésztára, majd 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


Rozmaringos focaccia

Rozmaringos focaccia

Kenyeret illatáról - rozmaringos jókedvünkben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rozmaringos focaccia recepthez

Muzsnay Eta - 2011. június 22.
Szuper recept, ajánlom olivaoljba mártogatva, mellé grillezett paradicsom, /+ rosé/ :)