Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve recept

Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Boldog Kukta

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2077

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ismét egy újabb kenyeres ötlettel borzolom a kedélyeket. Hasonlóan tündéri, mint a paradicsomos, de annál azért kisebb.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db 2 dl-es befőttes üveg
  • 30 dkg liszt
  • 1.5 dl meleg víz
  • 0.3 csomag élesztő (1/3 csomag)
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 teáskanál frissen aprított rozmaring
  • 4 db zúzott/reszelt fokhagyma

Elkészítés

Felfuttatom egy csipet cukorral az élesztőt, majd lusta háziasszony módjára ismét a kenyérsütőhöz fordulok. Beleöntöm az üstbe a hozzávalókat szép sorjában, majd kidagasztom a tésztát. Ha jól kidagasztottam a tésztát ( szép sima és ruganyos), akkor egy 8 dkg nagyságú tésztagombócot a befőttes üveg aljába teszek és hagyom megkelni, úgy hogy az üveg tetejénél kifusson. Ekkor egy hegyes ollóval keresztet csippentek a tetejébe. Most a rozmaring csak díszítés. Egyébként eléggé megsülne, ha rajtahagynám.

Irány a közepes fokozaton előmelegített sütő és körülbelül 30, maximum 40 perc alatt ilyen szép aranybarnára sütöm. Nem lesz egyáltalán nyers a tészta. Egyenesen az üvegből ki lehet tépkedni a tésztát vagy ha ügyesek vagyunk, akkor egyben ki is tudjuk szedni a puffancsot :-) Jó sütögetést kívánok!


Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve recepthez kapcsolódó receptek

Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve

Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve

Ismét egy újabb kenyeres ötlettel borzolom a kedélyeket. Hasonlóan tündéri, mint a paradicsomos, de annál azért kisebb.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve recepthez

vajdamarta - 2012. március 06.
Köszönöm, Neked is szép estét!
Boldog Kukta - 2012. március 06.
Kedves Márta! Nagyon köszönöm őszinte pozitív soraidat és véleményedet! További sikeres főzőcskézést és sok finomságot kívánok Neked! Legyen szép napod!
thumb
vajdamarta - 2012. március 06.
Kedves Boldog Kukta! Díjazom fiatal, ártatlan ötleteidet, olyan jó lendület sugárzik receptjeidből. Főleg a konzervdobozos aranygaluska és a cserépben ill. üvegben sütött kenyér tetszik. Még sokáig maradj meg ilyennek!!!! Üdv.: vajdamarta