Rozmaringszáron grillezett szűzpecsenye csiperkegombával

Rozmaringszáron grillezett szűzpecsenye csiperkegombával

Hogy feldobjuk vele a grillszezont és vagánykodjunk a szomszédok előtt! :)

4 személyre

  • 70 dkg csiperkegomba
  • 1 db szűzpecsenye kis kockákra vágva
  • 3 db lila-, vagy édes hagyma
  • 15 db rozmaringszár
  • szőlőmag olaj
  • só, bors
  • 1 db kisebb új káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 csokor kapor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A négybe vágott gombákat, a felkockázott szűzpecsenyét és a nagyobb darabokra vágott hagymát felhúzzuk a rozmaringszárakra. Sózzuk, borsozzuk majd a szőlőmag olajjal meglocsoljuk és feltesszük a grillre.

Amíg a nyársak sülnek, addig készítünk egy könnyű salátát: apró csíkokra vágjuk az új káposztát. A joghurthoz pici sót, borsot adunk, nyomóval beletörjük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Az összevágott káposztát a joghurtba forgatjuk. A grillezett nyársakat ezzel az egyszerű, de annál finomabb salátával tálaljuk.