Rózsa szelet - lekváros, diós sütemény

Rózsa szelet - lekváros, diós sütemény

Diós finomság.. :) - lekváros, diós sütemény

6 személyre

  • A mázhoz
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió

A tésztához:

  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg rama
  • 50 dkg liszt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a Ramát, belereszeljük a citrom sárga héját és a levét is belefacsarjuk. Beleütjük az egy egész tojást, és összegyúrjuk. 3 cipóba osztjuk, s az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Egy világos cipót kinyújtunk akkorára, mint a tepsi, s máris belefektetjük a kikent tepsibe. Megkenjük baracklekvárral, és rászórjuk cukorral elkevert dió felét. Erre helyezzük a kinyújtott kakaós lapot, erre ismét lekvár és a többi dió kerül. Befedjük az utolsó lappal, villával itt-ott megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon 30-35 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk a tetejét mázzal. Ehhez a tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral és ezt a sárga krémet szépen elsimítjuk a sütemény tetején. Ha megdermedt, vizes késsel felszeleteljük.