Rózsafánk recept

Rózsafánk

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
695

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a gyönyörűségesen finom rózsafánkot most sütöttem először. Már régóta kinéztem magamnak, egy igazi fánkkülönlegesség. Kevesen ismerik és még kevesebben sütik. Ennek talán az a oka, hogy sokan azt gondolják, hogy bonyolult az elkészítése, pedig nem igaz! Igazán dekoratív édesség! Próbáljátok ki, nekem igazi sikerélmény volt elkészíteni!

6 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 1.5 dl tejföl
  • 5 dkg hideg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só
  • esetleg rumaroma ízlés szerint
  • étolaj a sütéshez
  • sárgabaracklekvár
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A 6 főre számolt adagból nekem 14 db lett.

1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a tészta többi hozzávalóit és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Folpackba becsomagoljuk és kb. 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

2. Lisztezett, sík felületen kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és három különböző nagyságú kerek szaggatóval kiszúrjuk.

3. A kiszaggatott korongok széleit egy ollóval becsipkedjük.

4. Összeállítás: Legalul a legnagyobb korong van, majd rátesszük a középméretű korongot és végül a legkisebbet. Mielőtt egymásra raknánk a korongokat, a korongok közepét kenjük le vízzel (én a vizes ujjammal kentem le), így sütés közben nem esik szét. Mikor már egymáson van a három különböző nagyságú korong, a közepébe az ujjunkkal nyomjunk egy mélyedést. Ide kerül, majd sütés után a lekvár.

5. Bő, forró étolajban mind két oldalát szép, világosbarnára sütjük.

6. Ha kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral és a mélyedésbe lekvárt teszünk.


Rózsafánk recepthez kapcsolódó receptek

Rózsafánk

Rózsafánk

Ezt a gyönyörűségesen finom rózsafánkot most sütöttem először. Már régóta kinéztem magamnak, egy igazi fánkkülönlegesség. Kevesen ismerik és még kevesebben sütik. Ennek talán az a oka, hogy sokan azt gondolják, hogy bonyolult az elkészítése,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés