Rózsavizes semifreddo

Rózsavizes semifreddo

Szépítő hűsítőszer - csak szájon át alkalmazzuk!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 kiskanál rózsavíz
  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 20 db rózsaszirom
  • 2 db tojásfehérje
  • porcukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az egész tojást és a tojássárgáját a vaníliával, a rózsavízzel és a cukorral gőzfürdő felett, kézi habverővel

folyamatosan kevergetve besűrítjük (kb. 4-5 perc), majd a tűzről levéve félretesszük hűlni.

A tejszínt habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe, majd papírtölcsérekbe kanalazzuk, és 4-5 órára a mélyhűtőbe tesszük.

A rózsaszirmokat megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével,

majd finoman megforgatjuk a porcukorban, és hagyjuk megszáradni.

Tálalás előtt a semifreddót kivesszük a papírtölcsérekből,

magas falú poharakba rakjuk, és megszórjuk a rózsaszirmokkal.