Rozsos muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Ez a testes muffin elsősorban laktató főételek kísérőjeként érvényesül tökéletesen. Sűrű állagát a rozslisztnek, pikáns ízét az aszalt cseresznyének köszönheti. - Rozsos muffin recept
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávaló 6 muffinhoz:
- 7 dkg rozsliszt
- 6.5 dkg finomliszt
- 3 evőkanál cukor vagy 4 evőkanál nyírfacukor, vagy eritritol
- 1 kiskanál sütőpor
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj
- 0.25 kiskanál szódabikarbóna
- 0.25 kiskanál só
- 1 db tojás
- 1.5 dl író
- 4 evőkanál repceolaj
- 1 evőkanál melasz
- 1.5 dkg (édesítetlen) keserű csokoládé, felolvasztva és lehűtve
- 4 evőkanál aszalt cseresznye
Elkészítés
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.
Egy másik tálban összedolgozzuk a tojást, az írót, a melaszt és a csokoládét, majd lazán belekeverjük a száraz hozzávalókat. Végül beleforgatjuk a cseresznyét is.
Az előzőleg kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat teletöltjük. 200 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük (akkor van készen, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta). Mielőtt kivennénk a tepsiből, 5 percig pihentetjük. Melegen tálaljuk.