Rozsos muffin recept

Rozsos muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
845

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a testes muffin elsősorban laktató főételek kísérőjeként érvényesül tökéletesen. Sűrű állagát a rozslisztnek, pikáns ízét az aszalt cseresznyének köszönheti. - Rozsos muffin recept

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávaló 6 muffinhoz:

  • 7 dkg rozsliszt
  • 6.5 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukor vagy 4 evőkanál nyírfacukor, vagy eritritol
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.25 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.25 kiskanál só
  • 1 db tojás
  • 1.5 dl író
  • 4 evőkanál repceolaj
  • 1 evőkanál melasz
  • 1.5 dkg (édesítetlen) keserű csokoládé, felolvasztva és lehűtve
  • 4 evőkanál aszalt cseresznye

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.

Egy másik tálban összedolgozzuk a tojást, az írót, a melaszt és a csokoládét, majd lazán belekeverjük a száraz hozzávalókat. Végül beleforgatjuk a cseresznyét is.

Az előzőleg kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat teletöltjük. 200 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük (akkor van készen, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta). Mielőtt kivennénk a tepsiből, 5 percig pihentetjük. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:
Adagonként 264 kalória, 12 g zsír (ebből telített zsír 2 g), 36 mg koleszterin, 260 mg nátrium, 36 g szénhidrát, 3 g rost, 5 g fehérje.

Rozsos muffin recepthez kapcsolódó receptek

Rozsos muffin

Rozsos muffin

Ez a testes muffin elsősorban laktató főételek kísérőjeként érvényesül tökéletesen. Sűrű állagát a rozslisztnek, pikáns ízét az aszalt cseresznyének köszönheti. - Rozsos muffin recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés