Rumos-mazsolás tiramisu recept

Rumos-mazsolás tiramisu
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
6047

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ami egy tiramisuval történhet - rumos mazsola és narancslé!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg mazsola
  • 1.2 dl rum (sötét)
  • 6 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1.8 dl narancslé
  • 1.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 rúd vanília
  • 24 db babapiskóta
  • reszelt csokoládé

Elkészítés

A mazsolát 2 evőkanál rummal közepes lángon éppen csak felmelegítjük, majd félretesszük.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a mascarponéval, 4 evőkanál narancslével, a vaníliakivonattal és a kipergetett vaníliával.

A maradék rumot és narancslét összekeverjük, majd belemártjuk a babapiskóta felét, és egy edény aljába rendezzük.

Rákanalazzuk a mascarponés keverék egyharmadát és a rumos mazsola felét, majd a maradék piskótával, krémmel és mazsolával megismételjük ugyanezt.

A tetejére utolsó rétegként mascarponés krémet teszünk, majd műanyag fóliával letakarva 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt csokival.

A receptet beküldte: Beck Anna, Budapest


Rumos-mazsolás tiramisu recepthez kapcsolódó receptek

Rumos-mazsolás tiramisu

Rumos-mazsolás tiramisu

Ami egy tiramisuval történhet - rumos mazsola és narancslé!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés