Rumos-meggyes muffin recept

Rumos-meggyes muffin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1804

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rumos meggy, és a kakaós tészta remekül összeillenek ebben a muffinban.

4 személyre

  • Hozzávalók 12 db muffinhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 2 db tojás (nagy)
  • 10 dkg rumban eltett meggy

Elkészítés

A meggyet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (cukrozott meggyet is használhatunk, de akkor több rumaromát keverjünk majd a tésztába)

A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a sütőport, és a szódabikarbónát, majd keverjük össze.

A tejfölt keverjük simára a tojásokkal, az étolajjal, és a rumaromával.

A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a tejfölös keveréket, majd keverőkanállal alaposan keverjük össze. Ezután adjuk a masszához a lecsepegtetett meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát. (én szilikonos formában sütöttem, így nem béleltem ki papírral)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a muffint porcukorral, majd úgy kínáljuk.


Rumos-meggyes muffin recepthez kapcsolódó receptek

Rumos-meggyes muffin

Rumos-meggyes muffin

A rumos meggy, és a kakaós tészta remekül összeillenek ebben a muffinban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés