Rumos-meggyes muffin recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A rumos meggy, és a kakaós tészta remekül összeillenek ebben a muffinban.
- Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 dl tejföl
- 1 dl étolaj
- 1 teáskanál rumaroma
- 2 db tojás (nagy)
- 10 dkg rumban eltett meggy
Elkészítés
A meggyet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (cukrozott meggyet is használhatunk, de akkor több rumaromát keverjünk majd a tésztába)
A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a sütőport, és a szódabikarbónát, majd keverjük össze.
A tejfölt keverjük simára a tojásokkal, az étolajjal, és a rumaromával.
A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a tejfölös keveréket, majd keverőkanállal alaposan keverjük össze. Ezután adjuk a masszához a lecsepegtetett meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.
A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát. (én szilikonos formában sütöttem, így nem béleltem ki papírral)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a muffint porcukorral, majd úgy kínáljuk.