Rumos - diós szelet ( Duplán diós )

Rumos - diós szelet ( Duplán diós )

Ha szeretitek a diós édességeket, ezt mindenképpen ki kell próbálnotok! :) Én duplán diósnak hívom, mert a tészta is, és a krém is az! :)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 1 bögre darált dió ( 2,5 dl a bögre)
  • 1 bögre liszt (GM használtam)
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál rum
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük egy tálban, és előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, ügyelve arra, hogy egy kicsit hagyjunk a tetejére is. Én egy kicsivel több margarinnal készítettem a krémet, és így maradt díszítésnek a tetejére is.