Rumos almás-diós rácsos recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Ennek a süteménynek annyira puha a tésztája, hogy majd elolvad a szájunkban, az illata pedig a rumtól csalogató. Akár ünnepekre is elkészíthetjük, mert nem vallunk szégyent vele.
A recept hozzávalói ( személyre)
Tészta:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 45 dkg süteményliszt
- 2 darab tojássárgája
- 1 evőkanál joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 1 darab citrom reszelt héja
- 0.25 dl rum
Töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg barnacukor
- 50 dkg reszelt alma kifacsarva
- 0.5 kávéskanál őrölt fahéj
- 0.5 kávéskanál szegfűszeg
- 0.5 kávéskanál csillagánizs
- 0 kevés rum
- 0 kevés vaníliaaroma
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból egy robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd 1 napra a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a kifacsart almareszeléket a cukorral feltesszük a tűzhelyre, és pároljuk. Fűszerezzük és a diót hozzákeverjük. Pár percig kavargatjuk, míg az alma megpuhul. Ezután hagyjuk kihűlni.
A tésztát másnap elővesszük, és 3/4 részéből kinyújtjuk a közepes méretű tepsire való tésztát. (A 6 személyes adag ad ki egy közepes tepsire való süteményt.) Megböködjük villával, majd az diós-almás masszát rákenjük egyenletesen. A maradék tésztát elosztjuk és rácsokat sodrunk a tetejére. 200 fokos légkeveréses sütőbe tesszük és 15 percig sütjük 185 fokon. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és négyzet alakú szeletekre vágjuk.