Rumos, barna zebra-torta recept

Rumos, barna zebra-torta
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Perák Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3285

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Családomat szeretem valami különleges süteménnyel kényeztetni. Mindig hatalmas sikert aratok ezzel a rumos, kakaós zebra-tortával.

6 személyre

  • 38 dkg fehér liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1.25 dl víz
  • 2.5 dl olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál 70%-os rum

Elkészítés

A sütőt bekapcsoljuk. A szilikon tortaformát elmossuk. A tojásokat szétválasztjuk. Külön tálba tesszük a tojás sárgákat és a tojásfehérjéket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük fel. A tojás sárgájához tesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd felváltva apránként a vizet és olajat, ezt jól kidolgozzuk, hogy a cukor feloldódjon. Majd beletesszük a sütőporral, sóval elkevert lisztet és hozzáadagoljuk óvatosan a kemény tojáshabot is.

A tésztát kettőbe vesszük, az egyikbe belekeverjük a kakaóport és a rumot. A kettőféle tésztát felváltva a szilikon tortaforma közepére kanalazzuk. Mindig a közepére, ugyanis a tészta szépen el fog terülni a formában. Tésztánkat meleg sütőbe tesszük, majd 30 perc után közepesre mérsékeljük a hőfokot és összességében 50 percig sütjük.

A megsült és kihűlt tortát szervírozó tálcára borítjuk és házi sárgabaracklekvárral kínálhatjuk a rumos-barna zebra tortánkat. Kellemes sütögetést kívánok! Perák Mónika


Rumos, barna zebra-torta

Rumos, barna zebra-torta

Családomat szeretem valami különleges süteménnyel kényeztetni. Mindig hatalmas sikert aratok ezzel a rumos, kakaós zebra-tortával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rumos, barna zebra-torta recepthez

thumb
Perák Mónika - 2010. december 30. 12345
Kedves Admin! Köszönöm, hogy kiválasztották receptemet a 2011. januári Paprika Magazin számára. Nagyon nagy örömet szereztek nekem. Köszönettel: Perák Mónika
thumb
Perák Mónika - 2010. augusztus 20. 12345
Kedves Márta! De igen, kalácsosabb tejjel készítve, viszont akkor nem teszek rumot a kakaós tésztához. Üdv, Mónika
thumb
vajdamarta - 2010. augusztus 20. 12345
Mónika, nagyon tetszik! Víz helyett nem kalácsszerűbb tejjel készítve?