Rumos meggyes csokoládés szelet recept

Rumos meggyes csokoládés szelet
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3985

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • ízlés szerint rumaroma
  • 1 kg magozott meggy vagy befőtt
  • csoki a tetejére

Elkészítés

A tésztához valókat összedolgozzuk és 3 lapot sütünk 35x40 tepsi hátulján 180C–on 10 perc alatt.

Krém: tejet a liszttel elkeverni, bele a 2 kanál cukor és ezt folytonos keverés mellett megfőzzük. Hűlni hagyjuk, addig a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd az egészet össze vegyítjük.

Az első lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a meggyet, rá a másik lapot, ugyan úgy rá a krém-meggy, következő lap és rá a csokimáz. A tészta törik! Egy éjszakát hűtőbe kell tartani, utána megpuhul.


Rumos meggyes csokoládés szelet recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés