Rumos sárgadinnyeleves recept

Rumos sárgadinnyeleves
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3342

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szinte desszert - vagy tán egészen az!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db sárgadinnye
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt koriandermag (tetszőleges)
  • 5 dl tejszín
  • 0.5 db lime leve
  • 3 dl zsíros tej
  • 0.6 dl rum vagy 4-6 csepp rumaroma
  • 0.5 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 marék menta

Elkészítés

A sárgadinnye belsejét kivájjuk, felkockázzuk, majd a saját levében teljesen puhára főzzük és krumplinyomóval átpasszírozzuk.

Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a sót, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a koriandert, majd hozzáöntünk 1 dl tejszínt, és hagyjuk kihűlni.

Kézi mixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a lime-lét. Beleöntjük a maradék tejszínt, a tejet és a rum felét, majd alaposan elkeverjük és behűtjük.

Tálaláskor a leveshez adjuk a maradék rumot, megszórjuk a fahéjjal, és mentalevelekkel díszítjük.


Rumos sárgadinnyeleves recepthez kapcsolódó receptek

Rumos sárgadinnyeleves

Rumos sárgadinnyeleves

Szinte desszert - vagy tán egészen az!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rumos sárgadinnyeleves recepthez

Kladácsné Angyal Katalin - 2011. december 23.
Kipróbáltam,nagyon finom!/én ugyan a koriander nélkül,mert azt nem azeretem,de igy is jó volt./