Rumos talléros recept
Beküldő: Perák Mónika Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Családunk nagy kedvence a saját készítésű sárgabarck- és eperlekvár. Ez adta az ötletet, hogy a gyerekek megmaradt babapiskóta tallérjait egy kis rummal megbolondítva fenséges csokoládés finomságot készítsünk. Ha gyerekeknek készítjük a tallérost, akkor a rumot hagyjuk ki a receptből!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávaló 32 darab süteményhez:
- 64 db babapiskóta tallér
- 4 evőkanál házi sárgabaracklekvár
- 4 evőkanál házi eperlekvár
- 2 evőkanál 70% rum
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál cukor
- 6 evőkanál csokoládé forgács
Elkészítés
1.) A lekvárokba belekeverjük az 1-1 evőkanál rumot.
2.) Csokoládémázhoz a vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot és a kakaóport, amennyiben szükséges kevés vizet adunk hozzá.
3.) Kettő babapiskóta tallért lekvárral összeragasztunk. A tallérok tetejére csokoládémázat öntünk és csokoládé forgáccsal megszórjuk.
4.) Legalább 3 órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy a tallérok magukba szívják a rumos lekvár és a fenséges csokoládé zamatát.
5.) Ha gyerekeknek készítjük a tallérost, akkor a rumot hagyjuk ki a receptből!
Rumos talléros recepthez kapcsolódó receptek
Rumos talléros
Hozzászólások a(z) Rumos talléros recepthez



















