Rumos zserbó

Rumos zserbó

Ez a zserbó recept a rumtól és a szilvalekvártól lesz igazán különleges és finom.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • szilvalekvár
  • rum
  • 1 tábla étcsokoládés tortabevonó
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt elkeverjük a tejfölben. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a cukrot, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölös élesztőt. Könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk ki. Félórát pihentetjük, majd 4 cipóra osztjuk.

A cipókat egyenként vékonyra nyújtjuk és az elsőt tepsibe téve megkenjük a rummal elkevert szilvalekvárral, majd megszórjuk az összekevert cukros, citromos dió egyharmad részével. Rákerül a következő kinyújtott lap, ismét lekvár, dió, újra tészta, lekvár és dió. Az utolsó lap ráhelyezése után kicsit szurkáljuk meg, hogy sütés közben a gőz eltávozhasson. Lassú tűzön süssük rózsaszínre. Még melegen vonjuk be a tortabevonóval.

Jó étvágyat kívánok hozzá!