Rusztikus diós panírban sütött mézes rántott hús recept

Rusztikus diós panírban sütött mézes rántott hús
1.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Boldog Kukta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5177

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a különleges rántott hús hasonlóan gyorsan elkészíthető mint a hagyományos társa, de mégis más! Akár egy ünnepi alkalmat is fel lehet dobni ezzel a nem átlagos ötlettel.

4 személyre

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg durvára zúzott dió
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg házi zsemlemorzsa
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • 6 evőkanál méz a csorgatáshoz

Elkészítés

A húst megmosom, felszelem, kiklopfolom és vékonyan megsózom. A tojást felverem egy csipet sóval és a lisztet külön tányérba teszem. A diót egy nyújtófával durvára zúzom, majd összekeverem a zsemlemorzsával. Liszt - tojás - diós zsemlemorzsa hármasba panírozom a szeleteket.

Olajat hevítek egy nagy serpenyőben és körülbelül oldalanként 3-3 perc alatt közepes lángon aranybarnára sütöm a csirkét.

Tálaláskor a diós bundába burkolt húsokat vékonyan mézzel csorgatjuk le és friss salátát kínálunk hozzá!

TIPP: Csirkemell tekercset is készíthetünk ezzel a panírral. A hús közepére egy csík márványsajtot helyezünk és diós panírba forgatva aranybarnára sütjük a tekercseket.

Jó étvágyat kívánok :-)


Rusztikus diós panírban sütött mézes rántott hús recepthez kapcsolódó receptek

Rusztikus diós panírban sütött mézes rántott hús

Rusztikus diós panírban sütött mézes rántott hús

Ez a különleges rántott hús hasonlóan gyorsan elkészíthető mint a hagyományos társa, de mégis más! Akár egy ünnepi alkalmat is fel lehet dobni ezzel a nem átlagos ötlettel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés