Sáfrányos pulykahús leves, májgombóccal recept

Sáfrányos pulykahús leves, májgombóccal
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1713

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A családba mindenkinek a kedvenc levese. Főztem már nagyobb adagban is, egy kisebb esküvői csoport részére, a legtöbbjükkel akkor találkoztam először, de Ők is elismeréssel nyilatkoztak a levesről. Ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki a húslevest szereti.

6 személyre

  • 1 csomag pulyka leveshús (1 db szárny, 1 db nyak, 1 db zúza, 1 db szív, és 1 db máj)
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 2 db közepes zöldség
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller gumó, vagy zeller zöld
  • 1 db csöves erős paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szem szegfűszeg
  • 1 szem szegfűbors
  • 1 csipet sáfrányos szeklice
  • 1 csipet köménymag
  • bors (szemes)
  • delikát ételízesítő

Májgombóchoz:

  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 kiskanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • törött bors
  • majoránna
  • kevés liszt

Elkészítés

A jól megmosott húsokat a máj kivételével, hidegvízbe feltesszük főni, mint a húslevest. (kb. 2,5-3 liter víz) Az apró fűszereket fűszertojásba teszem, és itt az elején teszem bele a levesbe. A szegfűszeget beledugom a vöröshagyma kemény végébe. Amikor a leves szép lassan felforr, és habos, lehabozom, és a közben megtisztított zöldségekkel bezöldségelem. (karalábé és zellergumó elég egy negyed) Nagyon lassan a hús megpuhulásáig főzöm!!

Májgombóc: a zsiradékon a hagymát megdinsztelem, és megfuttatom rajta a lekapart májat. A zsemlét tejben megáztatom és jól kinyomkodom, szétmorzsolom. A hozzávalókat mind összekeverem, és jól eldolgozom. Egy órát hagyom állni. Kifőzéséhez külön veszek ki a kész levesből, és lassú forrás mellett beleszaggatom vizes kanállal a gombócokat a levesbe. Ha feljönnek a tetejére, még kb. 5 percet főzöm, és kész. Nem szedem ki, így tálalom külön, és így nem szárad ki.


Sáfrányos pulykahús leves, májgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Sáfrányos pulykahús leves, májgombóccal

Sáfrányos pulykahús leves, májgombóccal

A családba mindenkinek a kedvenc levese. Főztem már nagyobb adagban is, egy kisebb esküvői csoport részére, a legtöbbjükkel akkor találkoztam először, de Ők is elismeréssel nyilatkoztak a levesről. Ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés