Sáfrányos tészta recept

Sáfrányos tészta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1334

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szinte csak tészta - mégis feledhetetlen!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 32 dkg rigatoni vagy penne
  • 5 dl húsalaplé
  • 1 csipet sáfrány
  • 4 dkg frissen reszelt parmezán

Elkészítés

A vajat az olívaolajjal együtt egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, majd a vékony karikára vágott hagymát 5 perc alatt puhára pároljuk benne.

Hozzáadjuk a tésztát, és alaposan átforgatjuk benne, hogy a zsiradék bevonatot képezzen rajta.

A tésztához adunk egy merőkanálnyi forró alaplét, és addig főzzük, míg el nem párolog. Ezt addig ismételjük, míg a tészta al dentére nem fő.

A sáfrányt az utolsó adag alapléhez szórjuk, azt is a tésztára merjük, majd alaposan elkeverjük, hogy a tészta mindenhol szép, sárga színű legyen.

Amikor kész, megszórjuk a parmezánnal és elkeverjük. Ízlés szerint még egy kis vajat adunk hozzá, majd előmelegített tányéron tálaljuk.


Sáfrányos tészta recepthez kapcsolódó receptek

Sáfrányos tészta

Sáfrányos tészta

Szinte csak tészta - mégis feledhetetlen!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés