Sajtburgerleves recept

Sajtburgerleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1625

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krémes, marhahúsos leves!

6 személyre

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zellerszár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 7.5 dl marhahúsalaplé
  • 2 db burgonya
  • 3 dl darabolt paradicsom (lé nélkül)
  • 22 dkg cheddar sajt
  • 1.2 dl ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 2.5 dl tej
  • sült hagyma és csemegeuborka a tetejére
  • hamburgerzsemle (vagy kifli) a tálaláshoz

Elkészítés

A húst az apróra vágott hagymával, zellerrel és fokhagymával közepes lángon barnára pirítjuk. a keletkezett zsiradékot eltávolítjuk.

A keveréket megszórjuk a liszttel, 2 percig folyamatosan kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk az alaplét és az apróra vágott krumplit, és egyet forralunk rajta.

A krumplit kis lángon, fedő alatt puhára főzzük (kb. 10 perc), majd hozzáadjuk a paradicsomot, a sajtot, a ketchupot és a mustárt, és addig hevítjük, míg a sajt meg nem olvad.

Ekkor hozzáadjuk a tejet, összemelegítjük, majd megszórjuk pirított hagymával és karikára vágott csemegeuborkával. Pirított hamburgerzsemlével tálaljuk.


Sajtburgerleves recepthez kapcsolódó receptek

Sajtburgerleves

Sajtburgerleves

Krémes, marhahúsos leves!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés