Sajtfondű recept

Sajtfondű

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4636

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 dl fehérbor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 kiskanál cseresznyepálinka
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 20 dkg gruyere sajt

Elkészítés

A fokhagymát hosszában kettévágjuk, és bedörzsölünk vele egy vaslábost. Beleöntjük a bort, és közepes lángon lassan felforraljuk (ne lobogjon!). A kukoricakeményítőt és a cseresznyepálinkát egy csészében összekeverjük.

A sajtokat fokozatosan a borhoz keverjük, majd cikcakkban addig kevergetjük, míg a sajt teljesen fel nem olvad, és krémes állagú nem lesz. (Ne forraljuk!)

A keményítőt felkeverjük, és a fondűhöz adjuk. A fondűt ismét gyöngyözésig hevítjük, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (kb. 5-8 perc). Ekkor fondűkészletbe öntjük (az edényt égő láng felett melegen tartjuk), és kenyérkockákkal tálaljuk.


Sajtfondű recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés