Sajtkrémes gesztenyés alagút recept

Sajtkrémes gesztenyés alagút
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1607

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom sütemény, igazán vendégváró!

4 személyre

  • Tészta:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 ml rum
  • 25 dkg macarpone
  • 10 dkg ét tortabevonó massza a tetejére
  • 2 evőkanál olaj a csokiba

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukrot, kemény habot verünk belőle.

A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe simítjuk, 180 fokon kb 10-15 percig sütjük. Ha megsült lehúzzuk róla a papírt és felszeljük akkora méretűre mint az őzgerinc formánk. Legyen egy szélesebb, ami belefér a formába, és egy keskenyebb, hosszabb, amivel majd befedjük a süteményt.

A gesztenyemasszából elveszünk 15 dkg-ot és rudat formázunk belőle, akkorát, amekkora az őzgerinc forma hossza. A formába tesszük a szélesebb lapot.

A krémhez a maradék gesztenyemasszát az ízesítőkkel és a mascarponéval kikeverjük és megtöltjük vele a piskótát 1 cm vastagon félköralakban. Közepére helyezzük a gesztenyerudat és a maradék krémmel befedjük. A másik lappal befedjük és fóliával betakarva hűtőbe tesszük.

A csokoládét az olajjal gőz felett olvasszuk meg és jól keverjük össze, majd ha teljesen kihűlt a sütemény kivesszük a formából és bevonjuk a csokival. Addig tegyük vissza a hűtőbe, míg a csoki teljesen megdermed. Vizes késsel szeletelhető.


Sajtkrémes gesztenyés alagút recepthez kapcsolódó receptek

Sajtkrémes gesztenyés alagút

Sajtkrémes gesztenyés alagút

Nagyon finom sütemény, igazán vendégváró!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés