Sajtkrémes korpás muffin recept

Sajtkrémes korpás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
610

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A muffinok közepébe töltött sajtkrémnek köszönhetően nincs szükség arra, hogy a tésztába vajat keverjünk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 7.5 dkg búzakorpa
  • 1.2 dl félzsíros tej
  • 12 dkg tejföl
  • 1 db kissé felvert tojás
  • 1 csomag (47 dkg) datolyás instant kenyérpor
  • 1 csomag (8,5 dkg) krémsajt

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a búzakorpát és a tejet, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezt követően beledolgozzuk a tejfölt és a tojást, majd a kenyérport is lazán belekeverjük.

A olajjal kikent vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük az elkészített masszával. A krémsajtot 12 kockára vágjuk, majd mindegyik muffin közepébe egy-egy kockát nyomunk. A maradék tésztával ezután felöntjük a sütőformákat, méghozzá úgy, hogy teljesen tele legyenek.

200 °C-on 18-20 perc alatt készre sütjük (ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán húzható ki, azt jelenti, elkészült). Mielőtt a muffinokat kivesszük a formákból, 5 percig hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk. A maradékot hűtőben tároljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 241 kalória, 8 g zsír (ebből telített zsír 4 g), 40 mg koleszterin,  201 mg nátrium, 37 g szénhidrát, 3 g rost, 5 g fehérje.


Sajtkrémes korpás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Sajtkrémes korpás muffin

Sajtkrémes korpás muffin

A muffinok közepébe töltött sajtkrémnek köszönhetően nincs szükség arra, hogy a tésztába vajat keverjünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés