Sajtkrémes korpás muffin

Sajtkrémes korpás muffin

A muffinok közepébe töltött sajtkrémnek köszönhetően nincs szükség arra, hogy a tésztába vajat keverjünk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 7.5 dkg búzakorpa
  • 1.2 dl félzsíros tej
  • 12 dkg tejföl
  • 1 db kissé felvert tojás
  • 1 csomag (47 dkg) datolyás instant kenyérpor
  • 1 csomag (8,5 dkg) krémsajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a búzakorpát és a tejet, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezt követően beledolgozzuk a tejfölt és a tojást, majd a kenyérport is lazán belekeverjük.

A olajjal kikent vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük az elkészített masszával. A krémsajtot 12 kockára vágjuk, majd mindegyik muffin közepébe egy-egy kockát nyomunk. A maradék tésztával ezután felöntjük a sütőformákat, méghozzá úgy, hogy teljesen tele legyenek.

200 °C-on 18-20 perc alatt készre sütjük (ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán húzható ki, azt jelenti, elkészült). Mielőtt a muffinokat kivesszük a formákból, 5 percig hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk. A maradékot hűtőben tároljuk.