Sajtkrémes piskótarolád recept

Sajtkrémes piskótarolád
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1626

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A húsvétira süssünk egy sós piskótát, melyet sajtkrémes-sonkás töltelékkel töltsünk meg.

8 személyre

  • Piskótatekercs hozzávalói:
  • 3 db tojás
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors

Töltelék hozzávalói:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szeletel sonka
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál reszelt vöröshagyma
  • só, őrölt fehér bors

Bevonókrém hozzávalói:

  • 10 dkg krémsajt (pl. maci)
  • 10 dkg mascarpone

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztani, és a fehérjét kemény habbá verni, majd félretenni.

A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehér borssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverni.

Ezután beleszitálni a lisztet és simára keverni, majd apránként óvatosan fakanállal hozzákeverni a keményre felvert habot.

Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelni sütőpapírral, majd ráönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütni.

A sütőből kivéve, nedves konyharuhára borítani, majd szorosan feltekerni.

Így teljesen kihűteni, de közben többször ki-be tekerni, hogy ne repedjen meg és a formája is megmaradjon.

A vajat a tejföllel kicsit kikeverni, majd hozzáadni a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Majd jó alaposan összekeverni.

A teljesen kihűlt piskótatekercset megtölteni a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerni.

A bevonókrémhez jó habosra keverni a mascarponét és a krémsajtot, ízlés szerinti mennyiségű sóval.

Ezután egy tálcára helyezni a megtöltött piskótatekercse, majd kívülről bevonni a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.

Tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük, hogy minél mutatósabb legyen, majd felszeletelve tálaljuk.


Sajtkrémes piskótarolád recepthez kapcsolódó receptek

Sajtkrémes piskótarolád

Sajtkrémes piskótarolád

A húsvétira süssünk egy sós piskótát, melyet sajtkrémes-sonkás töltelékkel töltsünk meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés