Sajtkrémes piskótarolád

Sajtkrémes piskótarolád

A húsvétira süssünk egy sós piskótát, melyet sajtkrémes-sonkás töltelékkel töltsünk meg.

8 személyre

  • Piskótatekercs hozzávalói:
  • 3 db tojás
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors

Töltelék hozzávalói:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szeletel sonka
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál reszelt vöröshagyma
  • só, őrölt fehér bors

Bevonókrém hozzávalói:

  • 10 dkg krémsajt (pl. maci)
  • 10 dkg mascarpone
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztani, és a fehérjét kemény habbá verni, majd félretenni.

A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehér borssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverni.

Ezután beleszitálni a lisztet és simára keverni, majd apránként óvatosan fakanállal hozzákeverni a keményre felvert habot.

Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelni sütőpapírral, majd ráönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütni.

A sütőből kivéve, nedves konyharuhára borítani, majd szorosan feltekerni.

Így teljesen kihűteni, de közben többször ki-be tekerni, hogy ne repedjen meg és a formája is megmaradjon.

A vajat a tejföllel kicsit kikeverni, majd hozzáadni a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Majd jó alaposan összekeverni.

A teljesen kihűlt piskótatekercset megtölteni a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerni.

A bevonókrémhez jó habosra keverni a mascarponét és a krémsajtot, ízlés szerinti mennyiségű sóval.

Ezután egy tálcára helyezni a megtöltött piskótatekercse, majd kívülről bevonni a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.

Tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük, hogy minél mutatósabb legyen, majd felszeletelve tálaljuk.