Sajtkrémes pogácsa recept

2.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Lindy

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
4715

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de megéri!!! Frissen a legfinomabb! Bár ebből maradni nem szokott, nagyon gyorsan elfogy:)

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 dkg élesztő
  • 8 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 evőkanál tejföl

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg natúr tejszínes krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A tésztához a lisztet a margarinnal, sóval, pirospaprikával és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel és tojássárgájával összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőben 1-2 óráig pihentejük. Ezután lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és 3 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat.

Előmelegített sütőben közepes lángon kisütjük. (6-7 perc alatt) A krémhez a puha vajat a többi hozzávalóval kikeverjük. A kihűlt korongokat a krémmel vastagon összeragasztjuk, kicsit összenyomjuk, és az oldalán kibújt krémet reszelt sajtban mártjuk.


Sajtkrémes pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Sajtkrémes pogácsa

Kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de megéri!!! Frissen a legfinomabb! Bár ebből maradni nem szokott, nagyon gyorsan elfogy:)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés